Klima, energi og ressourcer

Tre hurtige til faggruppeformanden for...

20. juli 2017 - 8:00

Michael Damm, Chef for Miljø og Renovation i Aalborg Kommune og formand for KTC faggruppen for klima, energi og ressourcer, svarer her på månedens 3 hurtige spørgsmål: Hvad er faggruppen mest optaget af lige nu?

Byer har brug for nytænkning mod øgede...

20. juli 2017 - 8:00

Vi må tænke regn og grundvand ind i den overordnede klimasikring af vores byer, hvis vi skal undgå oversvømmelser. Kystsikring alene er ikke nok.

Ny opfindelse sorterer regnvand

20. juli 2017 - 8:00

I stedet for at sende næsten rent vand til rensning kan kommuner nu ved hjælp af en ny type vejbrønd sortere vandet, så vandressourcerne udnyttes bedre. Samtidig aflaster den nye vejbrønd kloaksystemet.

Kommuner bruger cirkulær økonomi til at...

20. juli 2017 - 8:00

For kommunerne er der mange gevinster ved at tænke mere cirkulært. Ud over bedre udnyttelse af jordens energi og ressourcer er cirkulær økonomi drivkraften i en grøn omstilling til flere nye job og øgede konkurrencefordele.

Natur og miljø i planlægningen -...

15. juni 2017 - 12:03

535 deltagere på årets Natur & Miljø konference kom godt omkring årets emne. Og andre faglige emner blev selvfølgelig også diskuteret. Hvor godtfolk er kommer godtfolk til.

En historisk dag

30. maj 2017 - 8:21

Sådan lød ordene fra folketingsmedlem og tidligere minister Hans Christian Schmidt (V) på politikerseminaret om klimatilpasning 27. april på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Ordene faldt, fordi Staten talrige gange blev opfordret til at påtage sig en mere aktiv og styrende rolle i klimatilpasningen.