En af de virksomheder, som i den grad har fået kickstartet deres grønne omstilling gennem ECSMV, er det aarhusianske madunivers Martin IB, også kendt som MIB. Gennem forløbet fik virksomheden støtte til udviklingen af en grøn forretningsmodel samt implementeringsstøtte til denne. Det gav for alvor MIB muligheden for grøn omstilling af driften i deres bageri. Det fortæller driftschef og medejer Thomas Wolf:
-Forløbet har betydet, at vi er blevet dobbelt så grønne dobbelt så hurtigt. Jeg tænker, at der godt kunne have gået 3, 4 eller 5 år, før vi selv var nået hertil, hvor vi står nu, så det har virkelig lettet processen for os frem mod at blive en grønnere virksomhed.
Med Thomas Løvholt fra rådgivningsvirksomheden Provice fik MIB mulighed for kigge på hele deres virksomhed med klimabrillerne på, og det har været en kæmpe øjenåbner fortæller Thomas Wolf:
-Det viser sig jo, at vores ovne i bageriet er en ekstrem stor el-sluger, og at vi ved at skifte til nyere ovne kan spare helt op til 30% af vores energiforbrug. Her giver implementeringsstøtten mulighed for at sadle om langt hurtigere, så vi faktisk allerede i slutningen af november og starten af december skifter hele vores ovnpark ud. Så ikke alene optimerer vi vores bundlinje, det giver også en enorm CO2 besparelse.
Selvom implementeringsstøtten har været med til at speede virksomhedens grønne omstilling op, så er Thomas Wolf ikke i tvivl om, at det er det stærke tværfaglige samarbejde mellem virksomheden, kommunen, den eksterne rådgivning og ECSMV, som har været afgørende for, hvor de står i dag.
-Siden vi begyndte vores deltagelse i ECSMV er det gået lynhurtigt, og det må jeg bare tage hatten af for. Vi var nok aldrig selv nået i mål med processen, hvis vi ikke havde haft en tovholder hos kommunen, der kunne hjælpe os med nogle af de svære spørgsmål, som opstod i processen.